Nyheter: Claude Choules, Nasa, AFF447 & Usama

av Fredrik Fyhr

Australiens äldsta man, Claude Choules, dog vid en ålder av 110 år. Han var officer på brittiska flottan under både första och andra världskriget. Hans fru berättade att han var mycket ”eldig” som ung.

Efter 52 års arbete har forskare på Stanford och Nasa kommit fram till att Einsteins relativitetsteori hade rätt på ytterligare två punkter som hittills stått overifierade. Det rör sig dels om den geodetiska effekten, tidsrymdens omfamnade av en gravitionell kropp. Det rör sig också om förmågan att mäta hur mycket tidsrymd ett objekt drar med sig i takt med att det snurrar runt, runt, runt.

”Tänk dig jorden som om den vore dränkt av honung…” börjar en av dom där vetenskapsmännen förklara.

*

Air France-flyg 447 hade ordinarie beräknad ankomsttid till Rio de Janeiro ungefär klockan 06.26, men kraschade istället mitt ute i Atlanten. Alla dog. Tvåhundrasexton passagerare och tolv crewarbetare spreds, lite här och var, eftersom flyget gick sönder i olika delar; det tog lång tid innan man hittade dom sista vrakdelarna.

Bara häromdagen, nästan två år senare, började man arbetet att försöka hitta alla kropparna där ute i havet. Hittills hade man bara lyckats plocka upp femtioen lik, som låg på vattenytan, men det är okänt hur många som finns i det sjunkna vraket på havets botten.

När dom sköt Bin-Laden i huvudet framför ögonen på hans dotter gjorde dom det på första maj, vilket många konspirationsteoretiker tycker är ett misstänksamt datum. Det är inte bara den internationella arbetardagen, utan också årsdagen för Illuminati-orden, och prick åtta år efter att Bush höll sitt ”Mission Accomplished”-tal.

Hursomhelst begravdes han till havs.

Annonser