Nyheter: Diverse bränder, eldar, långfingrar, brandtorn

av Fredrik Fyhr

Branden började i tornet. Polisen rubricerade händelsen som mordbrand. Kvällen innan brann sportklubbens klubblokal på Västergatan. Sent på kvällen måndagen den nionde inträffade ytterligare en brand i Teckomatorp, den femte sedan början av maj. Teckomatorp har på kort tid drabbats av flera anlagda bränder. Nästa brand inträffade någon gång den 5–6 maj då delar av en veranda till ett boningshus brandskadades, och natten till lördagen den 7 maj försökte någon sätta fyr på ett garage genom att tända eld på en lastpall som ställts mot garageväggen. Måndagens brand på Västergatan var således den femte på kort tid. Branden startade vid 23.40-tiden genom att någon satte eld på en trädgårdsstol av trä som stod på en altan.

*

Den nionde maj skilde sig paret Arnold Schwarzenegger och Maria Shriver efter ett 25 år långt äktenskap; hon lämnade parets stora herrgård i Brentwood övervakad av flertalet paparazzifotografer. Den sextonde maj avslöjade LA Times att Schwarzenegger för tio år sedan avlat en son med Mildred ”Patty” Baena, som var en medlem av parets städpersonal.

*

Igår sa Lars von Trier på en presskonferens att han kunde känna sympati med Hitler, varpå han försökte ta sig ur denna longör genom diverse misslyckade skämt. En lite pinsam stämning uppstod. Det kröp inuti Karin Winthers kropp när hon inför Kulturnyheternas kamera presenterade nyheten. ”Nu ska han få” tänkte hon, för sig själv, och använde ord som ”ordbajs”, ”Tourettes” och extra betoning på ordet fullständigt när hon sa att Von Trier gjort bort sig fullständigt. Hon passade på att fråga Cannes-reportern om det verkligen var ett skämt, det här, samt om det kanske – om det nu inte var ett skämt – var ett PR-trick.

Lars Von Trier har vid flera tillfällen sagt att han lider av tillfälliga depressioner som försvårar arbetsprocesser för honom, och som också gör det svårt att hantera och orientera sig i sociala sammanhang (”I’m only saying…”, sa Fredrik, och fortsatte skriva).

En 23-årig man från Teckomatorp häktades på sannolika skäl misstänkt för tre bränder, men polisens utredning omfattar betydligt fler. Vid häktningsförhandlingen passade han vid flera tillfällen på att ge finger åt den enda pressfotograf som fanns på plats. I övrigt gav han ett dämpat intryck.

Han anlände till tingsrätten i Lund utan att dölja sitt ansikte. Han var ganska aggressiv och stannade till för att ge långfingret åt journalisterna på plats.

Annonser