Tre kronor – Avsnitt 84

av Fredrik Fyhr

tre kronor s7a9
Kassler psykar Charlie och Birgitta med ”kniven”.

Avsnitt 84. M: Brundin. R: Richard Holm. Jojje undrar hur någon kan tro att Ann-Sofie är mördad och nedgrävd; Birgitta och Charlie ser besvärade ut. Kotten svär på en knäckemacka att han ska få tid över till familjen om han blir partiledare. Sussi freakar återigen på sin familj och kallar Tommy och Clark för ”lilla Jönssonligan”. Pamela berättar för Birgitta att hon är lesbisk. Hon vägrar tro det och tror hon behöver en psykolog. Eivor klampar in hos Pilla och Kaj för att hälsa från Sten, samt ge dom hans bok ”Jesus älskar alla barnen”. De är naturligtvis dissiga. Kotten får ett nytt faderskapstest från Eivor, som bokat tid hos familjerättsbyrån. Han freakar på henne på sjukhuset samtidigt som Jackie kommer in utan att tycka det är konstigt alls att han står med henne i ett enskilt rum på hennes arbetsplats. Alva drömmer drömmar om utomjordingar. Samuel tror att hon är ”utvald” av dom, eftersom hon är så söt. Han, hon och Tanja letar efter UFO-spår i Alvas trädgård varpå de hittar något och hon freakar. Sen berättar hon för Tanja att hon ”bara vet” att hon inte är oskuld längre och att någon låg med henne medan hon var drogad. Kotten och Eivor har ett möte med en konstig kvinna på familjerättsbyrån som säger ”Hoppsan Kerstin” när Kotten berättar att hans fru inte känner till lill-Klas genetik. Kassler försöker få tillstånd från ”Karl-Lennart” på överklagarmyndigheten att gräva upp Birgittas trädgård men blir nekad. Han mumlar att han ska ”lösa det på sitt eget sätt” medan han sätter tänderna i en hamburgare. Clark och Tommy snor Kottens bil. Birgitta och Pamela blir sams. Larry går till Charlie för att hjälpa honom fräta ner Ann-Sofies kropp med syra snodd från skolans kemisal. Han vill dock ha femtio papp för besväret. Kotten beslutar sig för att inte ställa upp i partiledarvalet på grund av det här med Eivor. Men det säger han förstås inte till Jackie, som istället övertygar honom via Ernst om att ställa upp ändå. Samuel och Alva är ute i Kajs trädgård och studerar landningsmärken. Kaj är trött och skeptisk. Sen föreslår han att Alva och Samuel inte ses mer. Pamela hänger med Jackie till stadsmissionen där hon volontärjobbar och svimmar nästan på grund av sin mystiskt svaga fysik. Charlie och Birgitta äter middag när Kassler klampar in för att psyka dom. Han håller ett poetiskt, finskt tal om kniven som mordredskap, hugger kökskniven i en tavla och lämnar dom paffa.

*

Pluspoäng till: Pamela, Sussi, Kassler, Kaj, Kotten

Minuspoäng till: Samuel

*

Noterat

– GRÄV, GRÄVA, GRÄVDE! Ordet att skoja om! Mask också.

– Kotten bidrar till Tre kronors innovativa morgonrocksmode med en blågrönrödvitrandig modell. Larry har en fulgulbrun variant.

– Pamela har känt sig ”flåsig” och ”andfådd” i flera avsnitt nu. Oklart varför än så länge.

– Kajs Chopin-skiva har nu hoppat över till familjen Korianders hushåll.

 

Citat

Janet: Du det där är min bröllopspresent
Larry: Aja men det är väl ändå preskriberat va?

Janet: Han har hamnat i dåligt sällskap
Clark: Farsan?
Janet: Poliser! Politiker! Kan inte gå annat än åt helvete!

Charlie: Hur mycket ska du ha? Tio tusen?
Larry: Tio papp! Driver du med mig? Hade vi bott i staterna hade det handlat om miljoner!
Charlie: Hur mycket ska du ha då?
Larry: Femti tusen
Charlie: Men så mycket pengar har jag inte!
Larry: Det har du säkert. Du får väl gräva lite. Det är ju du bra på!

”Men snälla du det där kan ju vem som helst åstadkomma med en blåslampa och lite fotavtryck” / Kaj, om landningsmärkena i hans trädgård.

”Säg inget, men Alva blev av med oskulden. Med en utomjording!” / Tanja

”Det låter inte kul att vara manipulerad” / Hugo, tolvåringen som fastnade i sexårsåldern.

”Jag är tillsammans med ett UFO” / Abby, om Tanja.

”En vanlig kniv kan bli ett mordredskap. Tänk så enkelt, va. Man behöver inte ens nån licens. Ingenting… det är bara att sticka till!” / Kasslers håller tal.

”Oh my God…” / Kaj.

*

Tre kronor (huvudsida)

Annonser