Tre kronor – Avsnitt 86

av Fredrik Fyhr

tre kronor s7a011
Kotten bondar med lill-Klas.

Avsnitt 86. M: Svensén. R: Holm. Det är stelt mellan Charlie och Birgitta och Jojje irriterar sig över att de har hemligheter. Larrys femtio tusen från Charlie har tagit slut på ett par dagar Kotten är uppe i det blå av sin troliga partiledarpost och säger ”Vad skulle kunna gå fel?” samtidigt som Eivor ringer och stalkar honom. Kassler lovar Kaj att Alva inte är någon knarkare (”tsånt tser man”) utan att hon bara har någon slags freudiansk hangup på Samuel samt att Kaj kan åka till Rotterdam utan problem. Eftersom kakburken bokstavligt talat är slut går Larry till Charlie för att pusha honom på mer pengar. Kotten söker upp Eivor och lill-Klas på en lekplats av någon anledning och börjar otippat bonda med dom. Tommy och Clark ska städa Kottens bil som kompensation för att de stulit den – istället snor de en verktygslåda ur bagaget. Clark får samtidigt syn på Pamela när hon lufsar in hos Jackie med en dammsugare, och erkänner för Tommy att han tycker hon är ”skitfin, såg du inte häcken?”. Alva tror hon vill göra slut med Jojje och har tjejsnack med Ulrika och Tanja. Pamela städar hos Korianders tillsammans med Jackie och sträcker sin axel. Jackie masserar henne och det ser ut som att hon verkligen gillar det. Kotten har ett möte med Ernst. Det visar sig att han är mycket besviken och Kotten tror han har listat ut det där med lill-Klas, men det är ”bara” det här att Jackies 40-årsdag gått på partiets pengar. Ernst är ändock sur.  Pamela försöker hångla upp Jackie, men misslyckas och så blir allt stelt. Jojje och Alva har ett diffust göra slut-samtal som leder till att de fortsätter vara tillsammans. Larry försöker muta Kassler med information om vart Ann-Sofie ligger begravd om han fixar så att bilstöldsåtalet mot Clark och Tommy läggs ner. Charlie har packat sin väska för att ”flytta”. Han berättar för Birgitta om allt, säger att det är ”tjört” och att han inte har mer pengar till Larry. Hon ger honom 22 tusen spänn som hon helt random råkar ha i ett brunt kuvert. Kaj och Alva blir sams och hon okejjar att de flyttar och lämnar henne ensam. Pilla och Eivor har ett mycket oproduktivt gräl om Sten. Jackie får via Clark reda på att Kottens bil stod parkerad vid familjerättsbyrån när de stal den. När hon pushar Kotten om det blir han sjukt nervös. Alva har ytterligare mardrömmar om ufon som kryper ner i hennes säng. Hon vaknar och kräks.

*

Pluspoäng till: Pamela och Jackie.
Minuspoäng till: Kotten

*

Noterat

– Oerhört lame mellanavsnitt

– Pamela och Jackie börjar nu kännas som en done deal

– Kotten lever i någon slags konstig förnekelse. Vad tror han ska hända här?

– Vart ska Charlie flytta?

– Kaj ur serien 😦

*

Citat

Clark: I vårt hus finns det bara ölburkar
Jackie: Ja men då skulle ni ju kunna panta, så ni slipper stjäla bilar.
Clark: Ja just det…
/ Casual small-talk mellan Clark och Jackie.

”Är det det minsta lurt i det här så sickar jag dig och din särring till sessenien!” / Kassler

”Vi har ju vissa utgifter också. Lotto, Loket, kabel-TV… och så ditt trista måltips som vi aldrig vinner nåt på” / Janet om hur fyrtio papp tagit slut på några dagar.

”Jag trodde vi skulle slippa knark i Mälarviken” / Kaj refererar till femte säsongen.

”Och skulle Alva missbruka något annat än soklaad så lovar jag att ringa dig på direkten” / Kassler till Kaj.

”Vem var det som drog in vem i vad, egentligen?” / Larry

”Tänk om ufosarna kunde komma och hämta upp han i en jättefarkost; så sugs han upp i en slang i värsta gapet såhär ba sssccchhh” / Tanja om Jojje.

”Tänkte att om du tröttnat på din kotte därhemma så kan ju alltid du och jag hitta på nånting” / Clark till Jackie.