Tre kronor – Avsnitt 92

av Fredrik Fyhr

tre kronor s8a005
Clark snor Gunvors plånbok.

Avsnitt 92. M: Brundin. R: Mandoki. Kotten anländer till akuten efter det arrangerade fejk-inbrottet och pratar med pressen inklusive den ständigt lika pushige Peo Olsson. På sjukhusbädden ligger Ernst och gottar sig i hur han och Kotten kan utnyttja uppståndelsen. Larry har snott en massa saker från Kotten när han ändå var igång. Norton svär dock på att Fixar-Frasse inte kommer ge mer än femton tusen för skräpet. Clark skjutsar Tommy till sjukhuset i en kundvagn. De är fulla på läkarsprit – Tommy blir magpumpad. Clark fortsätter vara full och snor Gunvors plånbok när hon sitter på en bänk med en krukväxt. Kassler är bakfull när han genomför undersökningen av Kottens skenrånade hus. Han tycker de ska fixa larm. Kotten freakar på Larry på grund av att han snott saker och slagit ner Ernst. Clark har en knepig scen med Tommy som ligger medvetslös på en sjukhussäng. Clark hoppar omkring på honom och tror han ”fejkar” medvetslösheten – sen dumpar han Gunvor saker i hans säng bara för att Norton ska kunna hitta dom senare och freaka. Norton och Gunvor deppar vid Pamelas bädd. Jojje och Birgitta deppar vid Victorias grav. Birgitta känner skuldkänslor. Jojje lägger stenar på graven, vilket han lärt sig av en ”judisk kamrat”.  Ulrika vill köpa en tavla Taggen gjort för tre tusen spänn. Detta eftersom hon är kär i honom, vilket hon avslöjar för Sussi. När de kommer tillbaka blir Taggen kär i Sussi istället. Larry och Janet ska sälja sitt stöldgods till Fixar-Frasse – ”Secondhandkungen från Sumpan” – och hans kompis Trucken. De vill dock inte ge mer än femton tusen för skräpet, just som Norton förutspådde. Alla är snälla och hälsar på Birgitta när hon återvänder till jobbet eftersom alla vet att hon är oskyldig till Ann-Sofies död. Hon får skuldkänslor igen, eftersom hon ju är skyldig. Gunvor möter upp Verner som återvänder från sin kurs. Norton springer fram med Eivors plånbok, som han hittat i Tommys säng, och påstår att hon tappat den. Verner är skeptisk. Norton skrattar åt honom eftersom han är en sådan tönt, men säger respektfullt förlåt. Norton tar sedan nackgrepp på Tommy och Clark eftersom de ”stulit från folk de känner” vilket tydligen är en dödssynd bland kriminella. Jackie återvänder till sjukhuset bara för att få titta på Pamela. Pamelas kompis Annie dyker upp och påstår att hon är hennes flickvän. Peo Olsson pushar Kotten ännu mer om hur lägligt det var att hans bokföring försvann. Alva berättar för Jojje att hon är gravid med en utomjording – han blir arg och gör slut. Kassler kommer och haffar Norton för inbrottet Larry gjort. Larry lackar ur men Janet ser nöjd ut. Eivor kommer hem till Kotten i hans hem och berättar för honom att hon är gravid och att han ska bli pappa igen. Under tiden håller Jackie Pamelas medvetslösa hand och stirrar suggestivt på henne.

*

Pluspoäng till: Norton
Minuspoäng till: Kassler, fortfarande oslipad.Han kopplar inte bokföringen med att Kotten och Larry har alibi exakt när inbrottet skedde.

*

Noterat

– Norton heter egentligen Harry Karlsson men har döpt om sig efter sin motorcykel.

– Så Pamela får en flickvän medan hon är i koma? Ännu mer Freud.

– Tegelväggen avslöjar att sjukhuset och Tre kronor är samma plats.

*

Citat

Samuel: Mitt teleskop. Det är ovärderligt!
Ulrika: Får du smisk av doktor Roland nu eller?

Kotten: Jag älskar dig och jag vill faktiskt kunna visa det
Jackie: Jaha och det kan du bara göra i sängen?

”Vi har ju konst också. En äkta Bengt… Begtsson. Han var ju en mycket känd målare på sin tid” / Larry försöker kränga skräp.

”Det här är ju för fan kriminellt!” / Janet, look who’s talking

”Du är bränd, fattar du? Bränd!” / Janet

”Hon är ju för fan inte klok!” / Fixar-Frasse

”Det är för fan inte klokt”. / Larry

Annonser