Tre kronor: Avsnitt 96

av Fredrik Fyhr

tre kronor s8a009friskärsjuk
Sten friar till Eivor.

Avsnitt 96. M: Alvtegen-Lundgren. R: Kaiser. Samuel och Ulrika freakar på Kotten när de läser i morgontidningen att han varit på porrklubb. Ett gäng överexalterade UFO-galningar ledda av överexcentriska Tycho Brattbom har tagit plats i Alva och Taggens trädgård. Jackie gnäller på att Annie alltid är med Pamela i hennes sjukhussäng.  Verner blir sedvanligt sur när Gunvor gett Norton ett köksjobb på Mimmi Burger. Ernst freakar föraktfullt på Kotten över hans porrbesök. Birgitta tar en time-out från sjukan och går till delit där Taggen bjuder på apelsinjuice ”on the house”. Birgitta råkar träffa Sussi som deppar över att hon blitt kickad. De bondar lite, trots tidigare konflikter – Men sen snor Ulrika Birgittas handväska för att ha råd att köpa Taggens tavla. Birgitta freakar och tror såklart att det är Sussi som är tjuven. Taggen freakar på UFO-galningarna och sen på Samuel som blir beklämd. Samuel och Ulrika blir överfallna av pressen när de går till skolan. Tanja spanar in UFO-snyggingen och tycker att Alva är som jungfru Maria. Verner hetsar Norton på jobbet. Kassler snackar med Larry och fattar fortfarande inte att Kotten beställt inbrottet av honom. Porr-Kotten blir ignorerad av allmänheten och blir kallad Snuskhummer av random tant när han köper kvällstidningen i tron att Ernst outat honom – egentligen har han pratat om landstingets tråkiga tillstånd. Taggen fattar till slut att Ulrika gillar honom. Larry ska tipsa Kotten om att Kassler är ute efter honom men Kotten blir bara arg och slänger ut honom utan att lyssna. Ernst komafru har blivit sämre och kanske inte överlever natten – Jackie vill mer än någonisn pulla pluggen men Ernst gaggar nostalgiskt. Taggen freakar ut en gång för alla på UFO-trädgårdstomtarna och hotar dom med motorsåg. Sten friar till Eivor  från sin cell, och påpekar att deras giftemål är en självklarhet från ”gud” när hon tvekar. Ernst ställer in sin dejt med Birgitta på grund av det här med komafrun (som för övrigt heter Emma). Kassler försäkrar Sussi om att han vet att hon inte är någon brottsling (till skillnad från resten av hennes familj). Verner tror Norton snott tvåtusenfemhundra spänn från kassan; det leder nästan till fajt innan Gunvor dyker upp med pengarna – det är nämligen hon som lånat dom. Pamela och Jackie har ett prat på hennes kontor där hon sitter och spelar datorspel eftersom hon inte orkar gå hem. Kotten tar ett allarligt prat med sina barn om hur tungt det måste vara för dom. Larry är besviken på att Kotten dissat honom så tillsammans med Janet ringer han kvällstidningen angående hans bokföring. Janet slickar honom segervisst i örat och knäpper upp hans skjorta.

 

 

*

Pluspoäng till: Taggen

Minuspoäng till: Verner. Birgitta. Kotten.

 

Noterat

– Tycho Brattbom spelas av Ivan Mathias Petersson från klassiker som 9 millimeter.

– BOR Pamela på sjukhuset nu? Hon går omkring i flanellskjorta som om hon är på hotell

– Porr-Kotten dricker kaffe ur en ”Världens bästa pappa”-mugg. Lol.

– Nu har Janet den röda morgonrocekn och Larry har tillbaka sin

– Musiken som börjar varje gång Birgitta och Ernst träffas är vansinnigt cheesy.

– Jackie spelar tydligen Sega-spelet Sonic Chaos på sin PC, att döma av musiken.

– Vad har Gunvor köpt för två och fem?

– Bronshjältarna är kvar på Kasslers vägg. Den affischen har varit med längre i serien än majoriteten av karaktärerna, vid det här laget.

– Sten sitter tydligen på ”Boxtaholmsanstalten”. Ständigt dessa tillkrånglade försök till ”realistiska” namn på saker och ting.

 

 

Citat

Samuel: Jag har inte sagt nånting!
Taggen: Nenene, det här sprids säkert med telepati eller nånting. Jag skiter i vilket!

”Vad tycker du om att din pappa går på porrklubb och tittar på porrtjejer”? / TV-reporter till Ulrika.

”Jag får väl använda kontanter nästa gång” / Kotten förstår inte riktigt felet med att gå på porrklubb på skattebetalarnas pengar.

”Du är som Maria, du vet Josefs tjej. Henne snackar ju folk om fortfarande” / Tanja visar upp sina random bibelkunskaper

Kioskgubbe: Nämen är det inte Koriander själv? Skönt å se en politiker som är som vanligt folk!
Kotten: Ja tack, det är bra…
Tant i kön: Snuskhummer!

”Har du gjort lumpen? Då kanske du vet vad det handlar om. Du går upp och lugnar ner dig! Du lämnar sågen här, ta med dig henne” / Tycho Brattbom.
Janet: Avlöningsdags Larry!
Larry: Payoff Time!

”Det här ju helt sjukt” / Samuel

 

*

Säsong 8

*

Tre kronor (huvudsida)

Annonser