Saw

SAW (2004)

 

POÄNG: En läkare och en fotograf vaknar upp fastkedjade i nån slags källarlokal med ett lik och en bandspelare som förklarar att doktorn måste döda fotografen innan klockan sex, annars dör hans familj. Samtidigt letar malplacerade Danny Glover efter denna ”pusselbitsmördare” som sätter upp fällor för sina offer där de dödar sig själva.

JA?: I don’t think so. Det är kul med 70-talister som vill göra skräckfilm hederligt igen men Cabin Fever var halvkass och den här är sämre. Börjar bra, fortsätter med en fanboy-intrig och slutar irriterande uselt med en Cary Elwes som spelar över så han, bokstavligen skakar.

BÄST: det börjar som sagt lovande

SÄMST: det slutar som sagt uselt

CITATET: ”Most people are so ungrateful to be alive, but not you, not any more”

BAROMPHSH: ”This is the most fun I’ve had without lubricant.”

GALLERIET: Cary Elwes överspelar doktorn till det löjligas vackra landskap, färskingen Leigh Whannell är ok. Vidare tror jag att Danny Glover faktiskt är en dålig skådis. Monica Potter spelar rädd fru, gäsp.

KONSTNÄRERNA: Regissören James Wan gillar uppenbarligen yta. Likaså klipparna som måste använda sig av migränklipp då och då för att försäkra oss om att det verkligen är häftigt. Chockeffekterna är av chockerande slaget och, faktiskt, behållningen

OK?: Nej.

Vi sågar den här

POPCORNSKRAP: OK, den här filmen ger en hel del referenser till italienska skräckfilmer, typ mörka city of the living dead-hus och profondo rosso-läderhandskar. cred.

*

30/5 2005

Annonser