Sin City

SIN CITY (2005)

POÄNG: Filmatiseringen av Frank Millers seriealbum om en svart och våldsam stad, ett par historier om rättvisa, upprättelse och, barabam, kallblodig hämnd.

JA?: Jag hade inte väntat mig ett mästerverk, om än en väldigt underhållande stänkare. Filmen var ändå lite både och. Den handlar bara om våld, vilket är ok och regin levererad av Robert Rodriguez, Miller och Tarantino i ett avsnitt, går inte att klaga på. Ändå är det lite för många upprepningar, folk dör för fort och handlingarna är för separerade. Jag hoppas heller inte att man faktiskt ska BRY sig om karaktärerna.

BÄST: Utförandet. Ingen kan klaga på Sin City som stad, och karaktärerna är också fenomenala.

SÄMST: Det är en taktmiss att inte låta historierna bindas bättre.

CITATET: ”There is no settling down! This is blood for blood and by the gallons. This is the old days, the bad days, the all or nothing days. They’re back!”

BAROMPHSH: ”You already made a mistake yourself. You didn’t flush”

GALLERIET: En hel radda groteskt fina skådespelare gör ett par mer eller mindre oemotståndliga karaktärer. Vi talar inte bara om Cliwe Owen, som endast idioter kan motstå, och Bruce Willis och Michael Madsen och Mickey Rourke… de är givna. Men när Elijah Wood dyker upp som världens bästa kannibalmördare, lejd av dito prästen Rutger Hauer med sitt Nexus 6-fejs, då hoppar jag i stolen. Nick Stahl, som valpade sig i ”Terminator 3” är också imponerande som ”The Yellow Bastard”, till och med Josh Hartnett funkar. Blodiga hakkorskaststjärnsplus i kanten.

KONSTNÄRERNA: Jag har alltid haft mucho respekt för Robert Rodriguez, han har klass, han har stil, han har ett kompromisslöst sinne för våld. Tarantino behöver vi inte gå in på och man får anta att Frank Miller har koll på sin serie.

OK?: OK. Vill man ha fart, fläkt, noirvåld eller bara våld överhuvudtaget finns det ingen tvekan. Katharsis är bara förnamnet. Det hade dock varit en bättre film, som film, med ett par justeringar. Typ någonting mer.

”Snåljåp”

POPCORNSKRAP: Några snubbar ska peppra en Bruce Willis i underläge med repliken ”Don’t take any chanses with this guy” och vår vän ger tillbaka mer några skott och repliken ”Thanks for the advice”. De som kan sin ”Die Hard” flinar.

*

6/7 2005

Annonser