Tre kronor – Avsnitt 15


Birgitta hälsar på Vanheden på kåken – misär uppstår.

Avsnitt 15. M: Bergqvist R: Carmback. Klimax har vaknat ur koman och är skitsur. Leif är mobbad på jobbet eftersom han satte dit Torsten. Reine är deppig över att det är slut med Mimmi. Verner pushar föreningen om att höja Reines hyra. Pilla har fått nobben av skivbolaget och är arg eftersom hon inte kan sjunga. Kaj tycker hon är jobbig men skickar iväg hennes inspelning till ett nytt skivbolag i smyg. Bimbo är ledsen nu när Klimax vaknat och tycker allt är så konstigt och allvarligt. Leif får en ny partner i nykläckta blondin-snuten Katta från Fagersta. Mimmi börjar strutta omkring i Mälarviken med Mäklar-Martin så att Reine blir sur. Birgitta hälsar på Vanheden på kåken – misär uppstår. Lisen freakar när ingen i hennes familj vill ha med Vanheden att göra. Reine blir vräkt som hyresvärd för Tre kronor och blir ännu bittrare. Gunvor föreslår att han ska åka till Ryssland – han blir nyfiken när hon säger att hon kan betala resan. Katta missförstår Leifs bitterhet med att han ogillar henne. Kaj har bearbetningssamtal med flera av Mälarvikens invånare – Lisen är den enda i familjen som är där, men efter ett tag kommer Birgitta ändå. Kaj tycker det är viktigt att kunna förlåta alla, även Vanheden. Reine luskar reda på att Mäklar-Martin är gift och har barn men när han berättar det för Mimmi låtsas hon som att hon redan vet om det. Sen dricker hon en stor flaska rödvin och skäller ut honom när han kommer hem. Bimbo ger en röd ros till Klimax och försöker hångla upp honom där han ligger på sin bädd, men han känner sig osexig och betvivlar Bimbos känslor för honom. Hon älskar honom dock ändå. Pillas demotejp får napp av snubben Kaj skickar den till. Lisen hälsar på Vanheden på kåken. Lite mindre misär uppstår, men det är fortfarande inte speciellt muntert. Han säger att han ”tänkte fel”. Det visar sig att Klimax aldrig kommer kunna gå igen.

Heta potatisar och nostalgibitar: Hela grejen med krissamtal känns som en nymodighet för 90-talet. Pappa på kåken-problematiken. Att alltid kunna förlåta.

Pluspoäng till: Bimbo och Klimax. Nu börjar det hända grejer. Kaj är också en go typ.

Minuspoäng till: Neggo-Pilla.

Rekvisita jag vill ha:

Exempel på konstigt prat:

Mäklar-Martin: Och pastan är överkokt då?
Reine: Självklart.
Mäklar-Martin: Bra. Då tar vi två såna tack.

”Du är inte klok” / Lisen till Birgitta

”Du tillät mig inte att tycka synd om mig själv. Mannens rätt till självömkan. Det är allvarliga saker det där” / Leif talar inte för sig själv.

Visdomsord och schyssta citat:

”Väljer man en bankrånare till kassör så får man för i helvete skylla sig själv” / Reine siktar under bältet.

”Det är aldrig bra att vara ensam när man har det svårt” / Gunvor är god.

*

Avsnitt 16
Säsong 2

Annonser