Tre kronor – Avsnitt 2


Kaj och Mohammed tittar på Rederiet
.

Avsnitt 2. M: Carolina Falck R: Wikander. Lena kommer hem och pushar Kaj om Muhammed. Taggen och Alva äter fil och Startmüsli. Vanheden berättar inte för sin familj att han fått sparken. Istället ger han 200 spänn till Klimax och Lisen (som också äter fil och Startmüsli). Mimmi har fluffiga tofflor, Reine en dyr Telia-mobil (från 1994). Gunvor noterar att Märta – tanten mitt emot – har blivit dålig nu igen. Vanheden säger att han går till jobbet, smyger därefter runt i buskarna utan tydlig anledning. Sanna går till Tre kronor för att tigga pengar från sin mamma Lena, men hon tycker inte hon ska få några. Agneta ger henne hundra spänn eftersom hon är hennes moster. Därefter erkänner hon att hon har ett förhållande med någon (”Förbjuden frukt, du vet”). Märtas man Verner kommer till Gunvor och är butter. Bimbo sätter hundra spänn på att Taggen är en bättre innebandyspelare än Klimax. Birgitta råkar se Mohammed med Kaj i kyrkan; därefter säger Kaj att han ska modernisera kyrkan lite, bland annat med dubbla gudstjänster med en på engelska för invandrare. Birgitta beter sig smygfascistiskt tillbaka. Leif åker till Salongo och bjuder honom på middag som tack för pengarna igår. Birgitta avslöjar för Lena att hon sett Mohammed i kyrkan. Reine flörtar med Bettan i kassan, varpå Agneta slår till honom och blir tjurig. Vanheden försöker få tillbaka sitt jobb men blir förlöjligad av både Skacke-Bertil och simtränar-Ruben. Lena pushar Kaj ännu mer – han säger att hon kan hämta Mohammed dagen därpå men då kommer han förstås att ha försvunnit. Mimmi sparkar Bettan från närköpet, i en scen där dom står framför ett stapelberg av Startmüsli-paket. Vanheden berättar i omklädningsrummet för Leif att han fått sparken och att han inte tänker berätta för sin familj. Leif är både förstående och oförstående. Gunvor rensar i Reine och Mimmis garderober. Jimmi sover hela dagen i soffan. Mimmi visar behån för andra gången på två avsnitt. Klimax blir kompis med Taggen efter att Taggen besegrat honom i bandy. Taggen och Lisen blir ihop, typ. Mimmi sparkar ut Reine som får sova i bilen. Mimmi och Reine blir sams dagen efter; hon påpekar att han kallas för Mälarbocken och sen har dom sex igen. Lena och Leif bråkar lite inför middagen med Salongo och Ali. Hon tycker hon förlorar i auktoritet av att ha dom där, eftersom hon kan komma att bli den som utvisar dom om det går fel. Birgitta säger till Vanheden att hon inte tycker att Kaj alls passar in och att han nog inte kommer bli långvarig som präst; Vanheden ljuger om att han kommer att byta jobb. Salongo och Abby kommer till Lena och Leif på middag, Sanna vill inte äta mat och Abby blir skitarg och sticker. Verner kommer till Gunvor och berättar torrt och sakligt att Märta är död. Kaj och Mohammed tittar på Rederiet innan han blir hämtad av dom andra flyktinggömmarna.

Heta potatisar och nostalgibitar: jakten på Mohammed som sitter på knä i Kajs vardagsrum och säger ”djalla-djalla-djalla” sådär ”muslimskt” inför Allah. Rederiet, obviously.

Pluspoäng till: Agneta, snäll-Leif, Salongo, Kaj.
Minuspoäng till: pucko-Sanna, bajs-Birgitta och Klimax – som försöker vara schysst men som bara blir ännu mer påfrestande.

Rekvisita jag skulle vilja ha: Verners fula hatt.

Exempel på konstigt prat:

Varenda stavelse Leif uttrycker.

”Facket? Fuck you!” / Vanheden till simtränaren i Ondskan.

”Snälla Mimmi, det här är ju inte klokt” / Reine till Mimmi.

Visdomsord:
”Du, jag är inte liten eller din… Tyvärr. Det är stängt” /Agneta till Reine.
”Jag är beredd att ta dom eventuella konsekvenserna av mitt handlande. Är du det?” /Kaj till Lena.

*

Avsnitt 3
Tre kronor – Säsong 1

Annonser