Tre kronor – Säsong 4

Säsongen då alla bara klampar in

 Avsnitt 40.

Avsnitt 41.

Avsnitt 42.

Avsnitt 43.
Avsnitt 44.

Avsnitt 45.

Avsnitt 46.

avsnitt 47Avsnitt 47.
Avsnitt 48.

Avsnitt 49.

Avsnitt 50.

Avsnitt 51.

 

*

Säsong 4


Marja Koskinen ältar om Bimbo och dricker konjak. Klimax är tyst och hotfull.

Avsnitt 40. M: Bergqvist. R: Carmback. Det är begravning i Mälarviken. Fyra personer, inklusive Bimbo, har dött i bussolyckan. Kaj står inför sin värsta prövning någonsin och vet inte vad han ska säga eller hur han ska tänka inför begravningen. Klimax är borta i huvudet, Jimmy deppar, Gunvor ligger som en zombie i sängen, Sanna gråter och säger att hon håller på att bli knäpp; dom flesta freakar mer eller mindre. Leif ligger på sjukhuset i en patetisk metallkonstruktion som håller ihop hans ryggrad. Långhåriga MC-killen Bamse anländer till Mälarviken efter att ha suttit i fängelse några år. Han ser lite grann ut som Jean-Claude Van Damme. Han blir upplockad av sina gamla polare i det kriminella MC-gänget MC Samuraj, som leds av Bamses gamla polare Bruno. Han ser exakt ut som Martin Stenmark. Bruno visar upp en massa maskingevär, men Bamse vill leva ett hederligt liv. Salongo har fått lokal på Sveavägen. Han ska öppna en afrikansk restaurang. Han behöver lämna över huvudansvaret för Tre kronor. Abby utgår ifrån att det är han som ska få ta över, men det är Agneta. Den mega-konstiga, nyinflyttade tjejen Tanja kommer in på Tre kronor och börjar prata störigheter med alla hon träffar. Katta har hyrt ut ett rum i Lenas hus; Lena freakar följdaktligen på Katta. Bimbos alkoholiserade mamma Marja Koskinen kommer på begravningen med den sämsta finska brytningen jag någonsin hört i hela mitt liv. Kaj håller ett brandtal. Reine vill ha ny personal och skriver en annons. Jimmy påpekar att han inte kan stava. En rödhårig nymfoman vid namn Sonja dyker upp och tar jobbet. Kaj dricker en öl och känner sig tom och hjälplös, samt ältar för Pilla. Mimmi har en överraskning på gång vilket bland annat innefattar en del byggarbete. Bamse råkar vara i närheten och säger att han ställer upp. Marja Koskinen ältar om Bimbo och dricker konjak. Klimax är tyst och hotfull. Det visar sig att Sonja är Tanjas mamma (I might have known, för att citera Gandalf). Hon är orolig för att Tanja ska ha sex eller nåt annat farligt. Lena planerar ett tillslag på MC-samuraj. Katta säger att Lena kan flytta in i huset ändå och föreslår att hon kanske kan få bo i Lenas lägenhet istället. Bruno blir arg och hotfull när han fattar att Bamse verkligen tänker lägga av det kriminella MC-livet. Familjen Gustavsson ska hälsa på Kenta på sjukhuset men han har försvunnit. Klimax, som inte sagt något hela avsnittet, skäller ut Marja Koskinen och kastar ut henne ur huset.

Noteringar:

Här sker ett ordentligt skifte i serien. Dels byter serien vinjett till den man kommer ihåg, vilket ger lite skum tillbaka till framtiden-känsla. Men främst skrivs många karaktärer – Lisen, Kenta, Leif, Salongo – ut ur serien temporärt eller permanent och nya – framför allt Tanja – dyker upp. Dessutom är Reine från och med denna säsong nästan enbart comic relief. Det börjar kännas som att snart sticker Reine och Mimmi till fjällen.

För övrigt har alla överlevarna från bussolyckan uruselt sminkade små sår. Man vill liksom pilla bort dom.

Pluspoäng till: Kaj. Tanja (varför inte liksom). Lena. Katta, otippat nog.

Citat:

”Har du nån sån här juice eller vad det är som man blir hög av?” / Tanjas första replik. Och så undrar folk varför det gick som det gick för Sanna Bråding.

”Jag är oskuld. Amen det är sant! Det är lite jobbigt, för jag vill inte vara det längre” / Det första Tanja säger till Lisen.

”Jaha du har blivit kondomlangare nu också?” / Sonja till Tanja.

Agneta: Jag är inte helt säker på att jag fixar det
Salongo (med fingret i luften): Men-de-e-jag.

”Dom kallar sig MC-samuraj och är alltså ett motorcykelgäng, samtliga ostraffade. Våra tipsare hävdar att dom är identiska med den så kallade Champagne-ligan” / Lena, som på fritiden också är på jakt efter den mytomspunna Jönssonligan.


Kaj och Klimax sprider Bimbos aska i havet i solnedgången

Avsnitt 41. M: Furuhagen. R: Carmback. En sydländsk konstnärssjäl knackar på och klampar utan vidare in hos familjen Lindgren och träffar Pilla när hon kommer ut från duschen iklädd badhanduk. Hon blir rätt ställd. Han presenterar sig som Pablo Alvarez och har kommit från Argentina för att prata med Taggen och berätta att hans biologiska mor har dött. Kenta har stuckit till Hamburg men har skickat ett vykort. Han är knäckt efter bussolyckan, tydligen. Kaj och Klimax ska sprida Bimbos aska utan att det är lagligt och så. Innan spridningen sitter Klimax och har en ”tyst” minut med kartongen askan ligger i (han lyssnar på nån slags Guns ‘n Roses-wannabe-band på skithög volym). Överlag krisar Klimax. Gunvor mår däremot bra nu. Hon tvingar av någon anledning Verner att testa en rock som hon ska ha. Sen tvingar hon med honom till NK; dom får Reines kreditkort och köper en massa grejer så att han blir sur sen. Jimmy och Bamse blir kompisar. Jimmy får köpa hans MC billigt i utbyte mot Olgas gamla skitbil eftersom Bamse fortfarande vill leva hederligt. Sen träffar han Katta och dom börjar stöta på varandra; hon anlitar honom för att tapetsera om hennes lägenhet. Sanna deppar. Alla tror att hon och Taggen gillar varandra men dom säger att dom är bästisar. Tanja ska börja spela basket med tjejerna. Det blir känsligt när Pablo presenterar sig för Taggen. Han läser hans mammas brev och ger honom en låda som innehåller katolskt krimskrams. Sonja börjar utan anledning råstöta på Reine; tillsammans läser dom en porrtidning. Mimmi övertalar Agneta om att hon ska ta över Tre kronor och ta provision. Agneta dealar sen med Salongo och tar därmed officiellt över ansvaret. Taggen frågar om sin biologiske far och Pablo börjar prata om honom fastän han också säger att han inte kände honom – det är uppenbart att det är Pablo som är Taggens far också, men ingen säger något. Han dricker en del vin och säger saker i stil med att Buenos Aires är som en kvinnas ögon. Lena planerar och genomför tillslaget mot MC Samuraj men dom hittar inget. Mimmi och Birgitta läser horoskop. Det leder till att Birgitta börjar ”söka en romans” via kontanktförmedlingen Livspartner AB. Mimmi tar reda på att Sonja börjat jobba på närköpet och blir fly förbannad. Sanna är arg på Tanja för att hon inte är Bimbo. Sen blir hon lite snällare när Sonja dyker upp och skäller på henne. Lena och Sanna har tjejsnack. Taggen gråter lite med sin mammas lilla trälåda. Kaj och Klimax sprider Bimbos aska i havet i solnedgången. När Kaj kommer hem säger han åt Pablo att han måste berätta att han är Taggens pappa.

Noteringar:

Pablo och Taggen är uppenbarligen släkt i verkligheten också. Det är gulligt.

Pluspoäng till: Taggen.

Citat:

Agneta: Det är inte det.
Mimmi: Nähe. Vad är det då?
Agneta: Det är det.


Bruno flinar sitt Martin Stenmark-leende.

Avsnitt 42. M: Ia Wadendal. R: Carmback. Bruno flinar sitt Martin Stenmark-leende på förhöret och går inte att sätta dit. Birgitta är oväntat förstående för att Klimax spridit Bimbos aska. Mimmi och Agneta ska åka till Marbella. Kaj tvingar Pablo att berätta för Taggen att han är hans pappa. Han säger att han visste det hela tiden (duuh!). Sonja fortsätter att råstöta på Reine på bisarra sätt. Birgitta ringer till Livspartner AB och beställer tre män i ett paket under namnet Mimmi Gustavsson. Tanja påstår att Cat Stevens är hennes pappa och att hon är muslim (i förra avsnittet sa hon att hon var buddhist). Reine får för sig att Mimmi ska öppna en skottsk pub. Klimax och Marja Koskinen freakar på varandra i matchande denim-outfits. Gunvor färgar håret – det blir lila. Verner tycker det ser ganska fint ut ändå. Pablo ritar av Agneta och börjar stöta på henne. Mimmi erbjuder Bamse jobb, och han känner sig tvungen att berätta att han suttit inne och att han fortfarande har övervakare. Lena och Katta börjar bonda lite efter att Bruno inte går att sätta dit. Sanna är oförstående för att Taggen inte är pepp på sin nya farsa. Alva freakar i periferin för att hon aldrig kommer få träffa hennes föräldrar. Kaj börjar bli deppig också. Det blir premiär för Mimmis surprise: En hamburgerestaurang med cowboy-tema kallat Mimmi Burger. Verner gör smygreklam för McDonald’s genom att sjunga ”Kom till McMimmi vi ger mer”. In komme Reine i skottsk outfit, komplett med säckpipa, och ser dum ut. Sen kommer Sonja och Mimmi dissar henne. Sonja ger svar på tal genom att spela ignorant och divig och säga att hon har öppnat en mysig liten korvmoj. Taggen berättar för Sanna att han är kär i henne. Hon tycker om honom som kompis, och börjar sen hänga med Jimmy. Agneta freakar på Mimmi för att hon uppmuntrat henne till att ta över Tre kronor med provisionslön och sen startat en konkurrerande kedja. Sen freakar hon vidare för Pablo och sen för Lena. Gunvor blir full. Mimmi deppar men det visar sig att dagskassan blir en succé. Marja Koskinen har gått till Soc och fått tillstånd till en utredning angående vem som ska ta hand om River. När Lena och Agneta kommer hem är dom stalkade av en mystisk MC-figur.

Noteringar:

– Reine har en skjorta som ser ut som glasspapper.

– När, var och hur lärde sig Reine spela säckpipa?

– River shapeshiftar konstant. Varje gång han är med ser det ut som en helt ny bebis.

Pluspoäng till: Bamse. Taggen. Gunvor.

Minuspoäng till: Sonja (även om hon mest är konstig)

Citat:

”Om du så mycket som petar på henne så har du sålt din sista potatisgratäng!” / Mimmi till Reine.

Sonja: Du har du överhuvudtaget nånting under den här? (kilten)
Mimmi: Inte så länge till.

Tanja: Gud vad jag är kissnödig
Sanna: Gå på toa då
Tanja: Jag ska. Det är så kul att hålla sig bara!

”My best friend has opened this Mimmi börjer” / Agneta förklarar sin ångest för Pablo på tvättäkta gnällbältessvengelska.

”Ma’kan väl inte danscha mäen transvestiit?” / Gunvor sluddrar.


Mimmi fortsätter vara arg på Reine och kastar ett glas juice i ansiktet på honom.

Avsnitt 43. M: Brundin. R: Skogsberg. Bamse renoverar Kattas lägenhet; hon struttar omkring endast iförd handduk. Taggen och Pablo börjar hänga, dom målar tillsammans och sånt. Alva blir ledsen. En påtagligt jobbig aristokrat-tant vid namn Vivianne von Trier dyker upp. Agneta anordnar pensionärskväll på Tre kronor. Tanken är att hon ska sälja räkor, men allt blir farsartat eftersom pensionärerna är lata och snåla. Bruno börjar psyka Bamse när han jobbar på Mimmi Burger. Sen kommer Jimmy och glädjefreakar för Bruno är hans gamla befäl; det visar sig att Jimmy typ dyrkar Bruno och allt luktar tragedi. Reine försöker ”snacka” med Sonja men blir så nervös att han gör henne till butikschef istället. Tanja letar efter någon att förlora oskulden och försöker därför bli kompis med Klimax. (Nu säger hon att hon är hinduist). Birgitta går till Livspartner AB och dealar med en snubbe som ser ut som en korsning mellan Björn Ranelid och Christer Björkman. Agneta börjar föra krig mot Mimmi genom att affischera på Mimmi Burger osv. Anna Sivertsnånting från Socialtjänsten kommer på besök för att prata med Klimax och Birgitta. Hon låter lite grann som en vampyr. Det blir stelt när Birgitta blir försenad (hon är ju på Livspartner AB och skriver en profil för rosa mannen). När hon väl kommer är hon hysteriskt nervös och Klimax freakar. Bamse försöker snacka med Jimmy om Bruno men det går inte så bra. Katta avancerar utredningen genom att komma på att illegala vapen smugglats in via armén/Bruno. Sen gör hon mysmiddag med Bamse. Kaj fixar glassparty, sätter sockerbitar i tänderna och låtsas att han är japan. Mimmi fortsätter vara arg på Reine och kastar ett glas juice i ansiktet på honom. Alva dunderfreakar, Pilla är klok och vis och tröstar henne. Sen visar Taggen hur mycket han bryr sig genom att tvinga henne följa med familjen på bio. Utanför bion ser dock Taggen hur Sanna hoppar på Jimmys MC och blir vemodig. På pensionärsträffen börjar Vivianne-tanten bonda med Gunvor. Verner blir uppbjuden till dans men blir arg när det är rumba. Kaj ältar om det här med barnen. Pilla är klok och vis och tröstar honom, bland annat med hjälp av sitt heliga kött. Birgitta freakar på Klimax som står på sig. Bamse och Katta ”gör det”.

Noteringar: Avsnittet innehåller old-school-flaskor. Glasflaskor med Vichy Noveau och Colaflaskor i hårdplast. Allt som saknas är Shio.

– Kajs fjanteri med sockerbitarna ser ut att vara improviserat för Katta (Tina Leijonberg) ser ut att skratta på riktigt.

– Agneta har på sig en Rederiet-kavaj hon måste snott från SVT.

– Av någon anledning visar dom Easy Rider på bio. Hugo vill se GoldenEye, Alva förklarar att den är barnförbjuden. Det är å andra sidan Easy Rider också, men whatever.

Pluspoäng till: Klimax. Taggen. Pilla. Verner. Katta och Lena.
Minuspoäng till: Mimmi är lite overkill.

Citat:

Tanja: Varför sitter du i rullstol egentligen?
Klimax: Därför att min farsa sköt mig i ryggen när han skulle råna posten
Tanja: Stackare!

”Låt mig berätta om vår fina, fina familj. Ska jag berätta om syrran som går runt och anklagar präster för våldtäkt. Eller om morsan som försöker ta livet av sig och hamnar på hispan. Eller om farsan som skjuter sin egen son i ryggen på ett postrån. Sonen blir förlamad för livet utan jobb utan pengar. Vill du höra mer, ska jag fortsätta?” / Klimax har känslan men inte rätta viljan.

Katta: Är inte det här ganska bra jobbat?
Lena: Vadå vill du att jag ska göra vågen eller? / Lena är cool.


Verner vinner 200 000 kronor på Triss.

Avsnitt 44. M: Gunnar Svensén. R: Skogsberg. Verner går upp mitt i natten och säger att han har ett möte med revisorernas kamratförening. Det visar sig att han i själva verket ska vara med i Nyhetsmorgon med Bengt och Malou och spela Triss. Han vinner 200 000 kronor (eller ”loppor”, som Reine uttrycker det). Familjen glädjefreakar och utgår av någon anledning ifrån att alla ska få del av kakan. Lisen kommer på besök från internatet. Hon beter sig ungefär som hon brukar. Enda nyheten är att hon dejtar en vansinnigt pompös, adlig brat vid namn Peter Af Kreutz spelad av Linus Wahlgren. Bengt Magnusson förklarar för Lena från TV-studion att MC-Samuraj har rånat banken igen. Verner är tyst om sina pengar, Reine fejkar en förkylning för att kunna stanna hemma och smöra för honom (och för att han är rädd för Sonjas erotiska kraft). Det visar sig att Pablo har sluskiga tendenser och Pilla börjar tröttna på att städa upp efter honom. Kaj singlar slant om vem som ska få städa, tyvärr väljer han ”gubbe” och får städa. Katta luskar reda på att Bamse varit med i MC-Samuraj. Tung synthmatta uppstår och försvinner sen abrupt. Agneta och Mimmi freakar vidare på varann. Birgitta har fått en dejt med någon som heter Gustav Frank. Sonja klampar in hos Reine i hans hem, utan vidare, för att kladda på honom lite mer. Pablo undrar varför inte Agneta vill ”leave this place and see the world with me”. Han glömmer helt bort att han ska hänga med Taggen som väntar på honom förgäves. Sen ser han honom med Agneta och blir ledsen. Sanna går till Mimmi Burger för att fjanta sig med Jimmy. Katta berättar inte för Lena att hon är ihop med Bamse. Synthmattan återkommer och försvinner abrupt igen. Vivianne von Trier ska bota Reines ”förkylning” genom att slå honom i huvudet om och om igen. Tanja, Lisen, Abby och Sanna sitter i trappan hemma hos Klimax och snackar om soc och River. Lena snackar med Kaj medan han moppar eftersom han är Bamses övervakare. Sanna funderar på om Jimmy är för gammal. Tanja säger att han ser yngre ut och att det ändå inte spelar roll. Det blir stelt när Pontus Af Kreutz träffar Lisens familj eftersom… ja. Bruno psykar Bamse lite mer, bland annat genom att köpa ett Bamse Meal och en cola. Verner freakar när det visar sig att hans familj är snåla gamar. Tanja har gjort en namninsamling om det här med Klimax rätt till vårdnad. Birgitta freakar enligt formuläret. Sen råkar Tanja avslöja för Mimmi att Sonja ”hälsat på” hemma hos Reine. Så täpper hon till sin egen trut med en röd portmonä och ser rolig ut. Katta freakar på Bamse men han är ingen filbunke som Leif utan freakar tillbaka. Sanna kommer till Jimmy när han slutat jobbet. Han snuskar sig med henne och frågar om hon gjort sina läxor. Sen kommer Bruno och vill ha en milkshake. Kaj och Pilla ska sparka ut Pablo men innan dom hinner säga något säger han att han ska flytta ut. Tydligen ska han bo hos Agneta (oklart om hon vet om detta). Sen pratar Pilla om sina föräldrar för att trösta Taggen. Lena hittar Sanna inne på Mimmi Burger tillsammans med Bruno och blir givetvis inte speciellt glad. Mimmi freakar på Reine. Han erkänner att han inte klarar mer av Sonja och att han är ”man för fan”. Hon säger att han ska gå i terapi.

Noteringar: Kul att Bengt Magnusson och Malou von Siwers gör autentiska cameos. Bengt är ungefär lika hurtig som vanligt, Malou verkar lite mer halvroad.

– Nu har även Sonja klampat in. Först var det Pablo. Det finns ringklockor!

– Kaj älskar Chopin. Det är samma Chopin-skiva som spelar varje gång han gör något, i det här fallet moppa.

– Nu pratar Agneta nån slags låtsas-amerikanska när hon pratar med Pablo. I förra avsnittet spikade hon lajk this, jö.

Pluspoäng till: Verner är bra. Pilla avancerar bryskt. Taggen är älskvärd. Tanja är faktiskt ganska kul.

Minuspoäng till: Jimmy.

Citat:

”Är det ditt nya kex?” / Klimax har någon slags egen terminologi.

”Tack för en underbar natt, hade du också sex med Johnny Depp?” / Agneta har någon slags eget morgonhumör.

”Hade du för tajta byxor på sjuttiotalet eller?” / Pilla undrar varför Kaj var tvungen att adoptera till att börja med.

”Kan man få beställa en halv Reine?” / Sonja beställer ”hamburgare” hos Mimmi.

Mimmi: Testa Tre kronor, det är där dom samlas du.
Sonja: Vilka?
Mimmi: Reines gamla vrak / Mimmi kontrar.

Verner: Nu får ni TAMEFAN SKYLLA ER SJÄLVA era, era GAMAR!
Reine: Vad sur han blev!

Pilla: Vad är det för spel egentligen?
Hugo: Universal Soldier, jag fick det av Pablo! / Men Pilla, du köpte faktiskt MORTAL KOMBAT II till honom så du ska inte säga nåt!

Mimmi: Du har väl ammats för lite eller suttit fel på pottan eller nåt!
Reine: POTTAN!


Sonja ska ”massera Reines vader”.

Avsnitt 45. M: Furuhagen. R: Skogsberg. Reine börjar föra protokoll över hur mycket mat och toalettpapper ”snål-Verner” gör sig av med. Mimmi pushar honom om att gå i terapi eftersom han har problem med konflikter. Lena freakar på Sanna eftersom att hon är femton och dum i hela huvudet. Mimmi coachar Birgitta inför sin dejt med Gustav Frank. Kaj får inte ihop någon till årets jakt, bland annat för att Reines jaktlicens är indragen. Det blir en fisketur istället. Kaj är ivrig på att rounda ihop grabbarna. Pablo kelar med Agneta och vill stanna i Sverige, samt att han och Taggen ska åka till Argentina. Alva får också följa med. Vivianne von Trier och Gunvor har blivit tant-kompisar nu. Dom ska gå på en stor dansgala kallad Senior 2000 som anordnas i stan. Verner vill inte följa med. Klimax ältar för Kaj som pratar med vad-hon-nu-heter-Transylvanien-tanten från soc som visar sig vara vettigare än man tror. Dom för ett oväntat realistiskt samtal. Reine ska ringa till terapeuten men Sonja klampar in på kontoret med sin nya parfym ”mysk”, knäpper upp hans byxor och går ner på knä framför honom – det visar sig att hon ”bara” masserar hans vader. Pablo bombarderar Agneta med rosor och gullegull, men hon förklarar till slut att det inte blir nåt mellan dom. Bamse påpekar för Jimmy att han kommer märka att Bruno inte är att leka med. Reine försöker återigen ringa terapeuten, den här gången från städskrubben, men Sonja kommer dit också. Dom börjar rabbla maträtter för varandra och det händer nästan nåt. Agneta försöker börja sälja ideella hamburgare för ”tre kronor”. Birgitta ska dejta Gustav Frank, skakar hand med en skäggig gubbe som heter Roger i tron om att det är en psuedonym. Den riktiga Gustav Frank visar sig dock vara extremt lökig, men Birgitta tycker om honom. Bruno klampar in hos Lena och hon påpekar att ha begår hemfridsbrott. Han babblar dock bara en massa psykprat om Fångarna på fortet. Hon ringer till polisen (dvs jobbet) men Bruno går. Reine gör en drink till Verner som Vivianne von Trier dricker upp. Kaj ältar om att barnen ska åka till Argentina. Lena freakar ännu mer på Sanna. Reine fortsätter pusha Verner om hans snålhet. Det slutar med att han springer och gömmer sig varpå Reine skriker på honom. Gunvor och Vivanne kommer hem från Senior 2000 packade som väskor och pratar snusk. Katta och Bamse blir sams. MC-Samuraj attackerar Agneta i tron att hon är Lena.

Noteringar: Lena måste komma ihåg att köpa spaghetti, ”ketchup”, mjölk och piroger. Står så på tavlan i köket.

– Alltså, man måste säga att serien når nån slags all time low med Sonjas buskisskämt.

– Ture Sventon-musiken spelas (typ) när Jimmy och Sanna är nere på MC-Samuraj.

– Bruno klampar in hos Lena.

– Stackars Agneta. Andra gången hon blir utsatt för våldsdåd.

Pluspoäng till: Kaj. Bamse. Verner. Agneta.

Minuspoäng till: Sonja får ge sig nån gång. Jimmy är dummare än en stock.

Citat:

Sonja: Färska fikon. Sparris. Med majonäs och franska små lökar.
Reine: Citronsorbet…
Sonja: Jordgubbar. med vaniljkräm.
Reine: Frusen torsk.
Sonja: Friterade bananer. Med lönnsirap. / Skummaste sex-pratet någonsin.

”Det går utför med familjen Gustavsson” / Reine är dystopisk.


”Operation Bambi” inleds.

Avsnitt 46. M: Erik Andersson. R: Klänge. Agneta har sovit hos Lena under natten men verkar inte särskilt skärrad av överfallet (knivdramat i omklädningsrummet var väl värre). Hon kommer på att det kanske var Lena dom var ute efter. Konstigt nog har Lena, som ju är polis, inte dragit slutsatsen själv. Alla boysen gör sig redo för Kajs fisketur. Taggen letar efter Pablo, som ska följa med, men han är försvunnen. Det blir freakigt när han inte vill åka utan honom och till slut åker Kaj utan Taggen. Agneta och Mimmi fortsätter battla. Reine försöker få upp ett megatält ute i skogen som rasar ihop. Det är Reine, Kaj, Klimax, Bamse (av någon anledning) och Verner som är ute och fiskar. Sanna går till MC-Samuraj och får syn på en snubbe med maskingevär. Jimmy dyker upp aningslöst och tar med henne därifrån, Bruno håller masken. Sen blir han upprörd och säger åt sin lakej att han ska sätta i ordning ”operation Bambi”. Kaj är på grinigt fiskehumör för det här med Taggen. Sanna försöker prata med Jimmy. Han tycker hon är jättedum för att hennes mamma (en polis) inte fattar att vem som helst kan ha överfallit Agneta (hennes syster) på motorcyklar (för det finns ju så många motorcyklar). Sen åker han till fiskegänget och Sanna blir stalkad av lakejen, som ser lite grann ut som Arnold Vosloo. Pilla ska laga rådjurssadel på den obligatoriska alla-män-är-och-fiskar-tjejmiddagen men den blir inte klar i tid. Istället för att tappa masken kommer Alva på att dom ska ha en baklängesmiddag som börjar med desserten så att maten kan komma sist. Alla tycker det är skumt men blir fulla fort och i slutändan orkar ingen äta något rådjur. Gunvor och Vivianne har också middag. Vivianne babblar skrönor om en påstådd man i Florida. Under tiden sitter männen vid brasan och snackar. Alla ventilerar sina tankar och känslor om faderskap och manlighet och sånt. Kaj går helt och hållet över i Ingmar Bergman-territorium, stirrar in i elden och har en deppig monolog om att han är steril. Sen visar det sig att Reine inte har någon mat med sig. Sen börjar det regna. Mimmi och Agneta blir sams på middagen. Tanja och Sanna sitter barnvakt åt River. Sanna tycker Tanja är rolig när hon tar på sig Birgittas kläder, men hon freakar när hon omedvetet tar på sig Bimbos. Mimmi råkar blurpa ut att Birgitta fått en karl via kontaktannons. Hon börjar svamla om läckerbiten Gustav Frank. Alla männen flyr skogen och regnet. Reine, Jimmy, Kaj och Bamse klampar in på tjejmiddagen och vill ha mat. Verner kommer hem till Gunvor och beter sig som en surgubbesskitstövel. Vivianne lägger in en stöt medan Gunvor går och hämtar en varm skjorta men Verner fattar noll. Taggen fick aldrig tag på Pablo, det visar sig att han stuckit till Köpenhamn. Kaj och Taggen blir följaktligen sams. Tanja hjälper Klimax av med sina blöta kläder och ska fråga en grej. Så kommer Sonja och freakar när hon ser nakenfis-Klimax. Hon ringer åtminstone på först. Katta står i köket av tjejmiddagen och pushar Bamse om det här med MC-samuraj. Under tiden inleds operation Bambi, som går ut på att MC-gänget skrämmer Sanna genom att lysa henne i ansiktet och börna lite.

Pluspoäng till: Pilla.
Minuspoäng till: Jimmy.

Citat:

”En kvinna behöver en karl lika mycket som en fisk behöver en cykel” / Mimmi

Mimmi: Det var faktiskt jag som började med hamburgare!
Agneta: Åh förlåt, det är väl bäst du åker in till stan då och sätter åt den där Rånald Macdånald. Han lär ha plankat ditt unika affärskoncept.

”Din förBÄnade idiót!” / Bruno är släkt med Sven från Titanic.

”Du kanske skulle behöva dig en pruttare innanför västen?” / Reine till Kaj.

Katta: Män är rädda för starka kvinnor
Lena: Ja, här sitter man ensam och stark


Terapeuten håller upp rorsharch-bilder och Reine relaterar allt till sex.

Avsnitt 47. M: Sahlin. R: Klänge. Sanna går omkring i ett lakan efter operation Bambi. Alva går omkring med en bandspelare och intervjuar folk för skoltidningen. Pilla tycker att morgonkaffet smakar apa. Kaj tycker inte det är något fel på kaffet. Den obehagliga men samtidigt sällsamt sympatiska soc-vampyren försöker förklara för Klimax att hon har ett jobb men han blir upprörd och melodramatisk på ett lite pinsamt sätt. Reine läser Freuds Sexualteori inför terapeuten. Smart-Jimmy tror fortfarande inte att det är något fel på MC-samuraj fastän Sanna blivit utsatt för operation Bambi och sett maskingevär i deras lokal. Birgitta ska ha en dejt med näste man på kontaktbyrån – Örjan. Verner kan inte se någonting och letar efter sina glasögon. Han har dom dock redan på huvudet. Bruno övertalar den bisarrt lättlurade Jimmy om att MC-Samuraj är reko. Sen blir han dokc upplockad av Lena för förhör. Hon plockar också upp Bamse som nu avslöjas som pojkvän till Katta. ”Det var det jävligaste” säger Lena. Sonja psykar Reine om terapeuten och tycker han borde klä sig sportigt när han går dit. Det leder till att han går dit i Umbro-jacka. Terapeuten visar sig vara ganska stirrig och skum. Han visar upp rorsharch-bilder och Reine relaterar allt till sex. Sen blir han nervös och tror att terapeuten har dille på krukväxter, men terapeuten får honom att stanna genom att på en gång lista ut att Reine är där för att han har trogenhetsproblem. Sanna säger att Jimmy kan glömma henne. Mimmi och Agneta återupptar sina planer på att åka till Marbella. Lena psykar Bruno på förhöret. Han flinar inget Martin Stenmark-leende längre. Dessutom får han ingen kaffepaus. Bamse är coolare i sitt förhör. Alvas intervjuer visar sig vara en ganska långsökt plot point; hon sitter på Mimmi Burger och spelar upp intervjun när Klimax pratar om River och soc-vampyren råkar sitta vid bordet intill och blir övertygad om att Klimax är en bra förälder. Birgitta har en dejt med Örjan, som visar sig vara Nils Moritz (Omar från Ture Sventon). Han är mesig, nervös och verkar sakna viljestyrka; sen tar han av sig alla kläder utom sina röda kalsonger. Hon sparkar ut honom allvarligt och börjar gapskratta när hon stängt dörren. Klimax vill bara vara vän med Tanja, som gör ytterligare närmanden. Sen klampar soc-vampyren in och säger att Klimax kan vara lugn. Pablo ringer och säger att han inte kommer tillbaka. Taggen blir ledsen igen. Pilla och Kaj har mysmiddag. Hon berättar att hon är gravid och han blir dödsupprörd eftersom han är steril.

Noteringar: Soc-vampyren gör sig skyldig till inklamp. Jag vet inte varför jag gillar henne i övrigt. Hon har en kuslig charm.

– Nu har jag lagt märke till att samma 90-talssoftrock-ballad då och då spelar i folks kök. Jag undrar vad det är för låt. Den har också en kuslig charm.

– Hur kan Reine relatera alla dom där random plumparna till sex? För övrigt borde Reine och terapeuten fått en egen separat TV-serie.

Pluspoäng till: Reine. Bamse. Alva.

Minuspoäng till: Jimmy.

Citat:

”Vad tror du Birgitta Wästberg skulle säga om hon fick syn på mig när jag hjular runt i trädgården?” / Reine har oklar ångest över att gå i terapi.

Pilla: Du tror inte det är ditt barn?
Kaj: Neh!


Gunvor steppar och vinner talangjakten.

Avsnitt 48. M: Karin Gidfors. R: Klänge. Kaj ger Pilla the silent treatment för att hon är gravid. Hon freakar och säger att Kaj är värre än Sten Frisk. I samma veva fattar Alva som berättar för Taggen som freakar på Kaj som freakar tillbaka. Annars är den stora händelsen en talangjakt på Tre kronor. Verner vägrar steppa och tycker Gunvor blivit tossig. Bruno tar reda på att Bamse är ihop med Katta, som sen börjar bli stalkad av MC-Samuraj. Reine går till terapeuten igen och diskuterar sin libido. Mäklar-Martin kommer på tal och Reine inser att Mimmi måste ha ”gjort det” med honom. Han har inte ens tänkt på det och börjar freaka. Sen har han och Mimmi värsta högljudda och smutsiga bråket på Mimmi Burger. Medan alla är på talangjakten kommer Vivianne von Trier hem till Verner, som sitter ensam och tittar på Antikrundan typ, för att förföra honom och få honom att betvivla sin relation till Gunvor. Det leder till en puss. Sanna pratar med Jimmy och säger att han måste välja mellan henne och MC-Samuraj. Han lovar att välja henne, men håller det givetvis inte. Reine är konferencier för talangjakten. Först ut är Klimax som spelar Men bara om min älskade väntar och tillägnar den Bimbo så att alla gråter. Sen är det Sonja som dansar nån slags egyptisk dans i halvnakenhet. Sen är det ”Jenny Andersson” som spelar flöjt. Sen ska Agneta sjunga Fever men hon freakar och Lena får ta över. Hon visar sig ha en hel del krut i brallan. Sen är det söta trion Pilla, Hugo och Alva som framför Tänd ett ljus (tack och lov inte den dåliga Lasse Holm-låten igen). Kaj blir rörd. Sen steppar Gunvor. Sen kör Mimmi ett Släng dig i brunnen-aktigt standup-nummer. Otippat nog vinner Gunvor talangjakten. Hon tackar Verner i hans frånvaro medan Vivianne pussar honom utan hennes vetskap. Kaj och Pilla blir sams och han erkänner att han kanske inte är steril alls utan mest har ångest. Utanför blir det fajt mellan Bruno och Bamse. Bruno pekar med psyko-ögon på Bamse och säger att han är ”döödhäh!”

Noteringar: Här hade dom verkligen inga idéer att fylla ut intrigen med så dom drog till med talangjakten.

– Jag gillar när man får se random Mälarviken-folk (som ”Jenny”) som helt uppenbart bara är random statister.

Pluspoäng till: Alla på Talangjakten.

Minuspoäng till: Verner

Citat:

Sonja: Vart klär man om någonstans?
Abby: Omklädningsrummet.

”Han har hotat mig, han har hotat min mamma, han har TILL OCH MED hotat min moster!” / Sanna sätter mostern först.

”Ja det är väl bäst att ni ger en liten applåd till Reine också, mitt eget lilla nerköp” / Mimmi rivstartar sin standup-rutin.


Tanja har ”valt ut” Abby.

Avsnitt 49. M: Bergqvist. R: Carmback. Bamse flyttar in hos Katta. Efter att hon gått till jobbet klampar Bruno in och psykar honom genom att försöka tvinga på honom hans gamla rånpengar. Det är Lucia och Birgitta är bekymrad, då hon utgår ifrån att Klimax kommer dricka en massa sprit. Hon anordnar till och med en träff för oroliga föräldrar. Reines svartsjuka fortsätter när Mimmi ska åka till Marbella med Agneta. Han verkar dock ha kommit över sin bockneuros, tänker inte gå till terapeuten mer och verkar ha skärpt sig vad gäller Sonja. Katta och Lena bondar. Pablo kommer tillbaka från Köpenhamn och har köpt en present till Agneta. Återigen blir Taggen vittne till deras kel. Sen freakar han och Pablo lite. Katta kommer på att ungdomarna säkert vill fira drogfri Lucia på Mimmi Burger. Abby har fått ansvaret för Tre kronor över helgen och säger att dom har en bra festlokal. Klimax får en idé. Birgitta får inte tag på Gustav Frank. Hon stalkar reda på hans adress via Lena. Sen går hon till hans lägenhetsuppgång och ser honom med en annan kvinna. Sanna och Jimmy har smetigt prat om hur kära dom är i varandra. Sen frågar hon om han kan köpa ut hur mycket alkohol som helst vilket han såklart går med på. Sonja fortsätter kladda på Reine men han har blivit ganska immun. Han går ändå med på en ”ren affärsmiddag”. Bruno har plötsligt en ful vagel i ögat, och försöker övertyga Katta om att Bamse är en bad guy. Sen går hon till Bamse som sätter hårt mot hårt. Hon tror på honom dock. Tanja har ”valt ut” Abby.  Vivianne von Trier berättar för Gunvor om hennes Verner-dejt under talangjakten. Hon blir extremt upprörd, Verner blir lite förbryllad. Sen freakar dom tills Reine kommer hem och säger åt dom att skärpa sig. Pablo lagar middag hos Lindgrens och börjar råstöta på Lena som råkar vara där. Bruno ber Jimmy om en jättetjänst och han är klen och säger okej. Därefter går han till Vosloo-lookaliken och börjar sätta en plan i verket. Inga undommar kommer till den alkoholfria lucian – nähe? – men Katta och Bamse dansar till funky porrfilmsmusik istället. Klimax ringer till Birgitta från Tre kronor och låtsas vara full. Alla vuxna kommer dit och blir överraskade av ett långbord med mat, samt ett luciatåg. Tanja är lucia. Klimax är rullstolstomte. Sen blir det raveparty där föräldrarna festar med dom vuxna med hjälp av alkoholen som kidsen fått av Jimmy som köpt ut. Det är som en blandning mellan Annas fest i Sunes jul och något från typ Svart Lucia. Pablo och Lena kladdar lite på dansgolvet. Abby dansar med Sonja så att Tanja blir upprörd. Gunvor och Verner blir sams och inser att Vivianne von Trier är dum. Pablo följer Lena till dörren, dom pratar lite snusk och går in för att ”göra det”. Bamse hittar ”sina” pengar i en väska på golvet, gömmer dom för Katta och ser aningslös ut när hon frågar vad han håller på med. Avsnittet avslutas aningen abrupt.

Noteringar: Jag känner igen Kattas mysiga mockarock med vitt fårfluff typ. Den var poppis på 90-talet.

– Bruno klampar in för andra gången. Hans vagel i ögat är extremt påtaglig och störande.

– Jimmy köper ut sprit till ungdomarna som sen har fest med föräldrarna med spriten dom ”köpt”. Fantastiskt. Hade aldrig visats på TV idag.

– En asjobbig 90-talsdancetechno-låt där någon skriker GET DOWN om och om igen gör rave-scenerna svåra att koncentrera sig på.

Pluspoäng till: Bamse för att han är ståndaktig. Birgitta för sin dåliga dans och sina lite söta stalker-fasoner. Pablo för att han är en dirty old lobster. Lena av samma anledning. Reine för sin nya, något mogna stil.

Minuspoäng till: Jimmy. Sonja.

Citat:

”I’m sure its nothing just a jift.” / Pablo, av alla människor, pratar nu svengelska.

Verner: JAG LJUGER INTE!
Gunvor: NU LJÖG DU IGEN!
Verner: NÄ!

Katta: Ska vi ringa Lena?
Bamse: Ja det är ju en bra idé. Då blir vi två snutar och en bankrånare som firar alkoholfri lucia på en hamburgebar.
Katta: Lägg av, det är inte ens roligt.
/Faktiskt inte

Pablo: So I ask again. Can I kiss you?
Lena: You can try.
/Hot stuff.


Det blir Die Hard 2-jul för Bamse och Katta.

Avsnitt 50. M: Brundin. R: Carmback. Nu är det jul igen. På morgonen får Gunvor en brosch (eller nåt) av Verner. Katta hittar Bamses gömda pengar när hon dammsuger iklädd jeans och jeansskjorta. Klimax har rullat ut till stranden för att kasta rosor ut i vattnet till Bimbo. Han börjar freaka om att han egentligen inte vet något om henne och att River kommer undra när han blir stor. Taggen kramar Kaj och sticker till Östersund. Pablo ältar. Kaj försöker lära ut faderliga råd till honom. Reine och Verner försöker sätta upp en skitful plastgran Reine köpt på postorder. Det blir tokigt. Mimmi och Agneta kommer hem från Marbella. Katta och Bamse freakar – plötsligt står Bruno där med sitt äckliga vagel-högeröga och har klampat in. Kaj ältar om att han vill gifta sig med Pilla, hon freakar över detta. Vi får äntligen se Leif i en sista scen. Han ligger kvar på sjukhuset i sitt skruvstäde, ska flytta till Göteborg och vill att ”Zana” ska följa med. Lisen är hemma över jul och är ungefär som brukar. Agneta ältar över att Pablo säger sig ha träffat en annan. Lena erkänner utan pardon att det är hon som är den andra eftersom hon ”gjort det” med Pablo – dom freakar på varann. Sen går Lena till Pablo för att freaka på honom, då avslöjar han att det inte är Agneta som är ”den andra” utan att han älskar nån annan, random dansk kvinna han träffat i Köpenhamn. Lena superfreakar. Bamse går med på att gå tillbaka till MC-Samuraj och hjälpa Bruno, men man anar att han har ett äss i ärmen. Mimmi har köpt en lägenhet i Marbella – Reine listar omedelbart ut att hon köpt en supergris i en jättesäck och dunderfreakar. Verner delar ut sina pengar i kuvert/julklappar men Vivianne von Trier har klampat in, ger honom ett jättepaket med en skitful VM-buckla, typ, och snor sen pengarna när han inte ser. Hon hinner dock bli fetdissad av Gunvor på vägen ut. Kaj och Pilla dricker glögg och freakar vidare om att gifta sig så att Hugo… typ sparkar i luften på ett oklart sätt, och sen springer iväg. Bruno ger Jimmy en klocka i julklapp. Bamse ska bränna sina pengar i köket och har tänkt försvinna, men Katta stoppar honom och dom börjar prata och bestämmer sig för att gå till Lena och låta Bamse gola en gång för alla. Hugo vill att Pilla och Kaj gifter sig. Sanna vill inte flytta till Göteborg eftersom hon är kladdig med pucko-Jimmy. Det blir stel julafton för Agneta och Lena eftersom båda legat med Pablo. Det blir halvstel julafton för Wästbergs när Marja Koskinen kommer för att be om god jul och visa gamla rullbandsfilmer för att Klimax ska få se Bimbo när hon var liten. Det blir någorlunda stel julafton hos Gustavssons när Reine och Mimmi får förnedrande julklappar av Sonja (Reine en sextröja och Mimmi en minidammsugare). Dom har dock fått julkort från både Kenta och Olga (som gift sig med ”very rich ukrainian biznesman”). Verner ska ge bort sina pengar till familjen, inklusive instruktioner om hur dom ska spenderas, men sen visar det sig ju att Vivianne von Trier snott dom. Finast jul blir det hos Lindgren när Taggen återvänder och Pilla och Kaj annonserar att dom ska gifta sig. Taggen får flygbiljetter till Buenos Aires från Pablo i julklapp (som aldrig verkar ge sig). Det blir Die Hard 2-jul för Bamse och Katta som blir stalkade av Bruno som lägger en bomb i deras bil medan dom är hos Lena; dom hinner precis ut ur bilen innan den sprängs.

Noteringar: Mimmi och Agneta är 0% solbrända efter sin solresa.

– Bruno klampar nu hejdlöst utan vidare. Även Vivianne har lärt sig att klampa in ljudlöst.

– Klimax lär lära sig noll procent om Bimbos barndom genom dom där random bilderna när hon duttar runt på isen som bebis… men okej, whatever.

Pluspoäng till: Gunvor. Lena. Katta. Verner.

Minuspoäng till: Sonja. Jimmy.

Citat:

Bruno: När vargar jagar i flock så rår ingen på dom. men om en kommer ifrån flocken, om en skiljs ifrån dom andra…
Bamse: Det där låter som Djungelboken

Vivianne von Trier: Hej! Dörren var öppen!
Verner: Så du klev bara in då?!
/ Verner belyser klampa in-problematiken.

”Snälla rara Vivanne. Vänskap kan inte köpas. Varken med presenter eller pengar. Vänskap är nåt helt annat. Adjö” / Gunvor ba patchow till Vivianne von Trier.

”Du tänker bara på dig själv” / Hugo säger som det är till Pilla.

”Att du orkar!” / Tanja säger som det är till Sonja.

”Jimmy…? Jimmy…?” / Lena säger som det är till Sanna.

”En god investering? Grisar kanske kan flyga också?” / Verner praktiserar sin moderna humor.


Dom kör iväg med Jimmy i en piketbuss och Lena tröstar Sanna.

Avsnitt 51. M: Gidfors. R: Carmback. Bamse går omkring på kryckor med bandage och är sur. Han och Katta har liknande fula make up-skador som dom i bussolyckan hade. Verner kommer på att det måste varit Vivianne von Trier som tagit hans pengar. Han stalkar reda på att någon Vivianne von Trier inte finns; däremot finns en Berit Karlsson. Det visar sig att Berit Karlsson är syster till Vivianne som i verkligheten heter Ulla-Britt och är sol-och-vårare. Förmodligen kommer dom aldrig få tag på henne. Taggen vill träffa sin släkt i Buenos Aires men Pablo vill inte hänga med honom till dom eftersom han tycker dom är tråkiga. Taggen inser därmed att han inte kan eller vill följa med till Buenos Aires. Gustav Frank dyker upp hos Birgitta med röda rosor, bekantar sig med Klimax som är skeptisk mot hans lökighet. Mimmi tvingar Reine att sparka Sonja men hon slutar på eget bevåg; dessutom ber hon om ursäkt å Mimmis vägnar för sitt beteende. Leif och Lenas hus måste säljas, så Sanna har inget annat val än att flytta till Göteborg. Smart-Jimmy undrar varför i hela världen Bruno skulle vilja mörda någon. Sen går han med på att ta Reines flyttbuss och köra MC-Samurajs grejer. Reine varnar honom men låter honom få göra sina egna misstag. Pilla och Kaj ska gifta sig. Birgitta låter Gustav Frank sitta och vänta på Tre kronor som en idiot. Sen går hon och pratar med honom. Det visar sig att kvinnan hon sett är hans systerdotter Anna-Lena. Tanja gör slutgiltigt uppror mot Sonja och säger att hon får göra vad hon vill med sitt liv men att hon stannar kvar i Mälarviken. Lena får nys om flyttbussen och sätter igång en hastig aktion. Pablo har förståelse för Taggen och/men sticker omedelbart från Mälarviken för att det är ”time to move on”. Ändå verkar han lite ledsen över sin egen rotlöshet. Smart-Jimmy kör flyttbilen och möts upp av Vosloo-snubben och undrar vart Bruno är. Han måste nu istället följa efter lakejen. När dom kommer fram börjar han äntligen fatta att det är något han håller på att bli inblandad i något och att Bruno lämnar honom i sticket. Han kör vidare och möter givetvis ett polisbakhåll. Katta haffar Vosloo och Lena haffar Jimmy som tror att han ska komma undan eftersom han är han. Givetvis är kartongerna han kört fulla med maskingevär. Sanna dyker upp och det blir freakigt. Pilla och Kaj gifter sig. Bruno blir inte haffad utan klampar ljudlöst in hos Bamse för att kniva honom; Bamse har dock pistol i hand. Det blir hett mellan ”bästa polarna” och det ser ut som att Bamse ska mula Bruno. Men Katta kommer in med sin egen puffra. Bamse håller sin pickadoll mot Brunos haka och trycker av, varpå det klickar. ”Så jävla synd att hon inte ville låna ut patronerna” säger han varpå Katta haffar Bruno. Dom kör iväg med Jimmy i en piketbuss och Lena tröstar Sanna.

Noteringar:

– Sannas sista avsnitt. Kan inte säga att jag kommer sakna henne. En av seriens mindre begåvade karaktärer. Detsamma för Jimmy.

– Irriterande att Kyrkoherden inte viger Pilla och Kaj.

– Ett tydligt ljud av en kaffemage som kurrar hörs efter att prästen sagt ”i nöd och lust”.

Pluspoäng till: Lena. Tanja. Reine. Sonja.

Minuspoäng till: Jimmy, som får skylla sig själv och kanske blir en bättre människa.

Citat:

”After all the bombs and things that happened here, we need a long vacation” / Pablo om livet i Mälardalen.

”Det här är ju helt sanslöst va. Bilbomber i Mälarviken och tjuvaktiga kärringar i frysen. Vart är den här världen på väg?” / Reine

”Jamen… Sten han var väl lite tokig från början” / Mimmi i en av seriens mest slående underdrifter.

”Du är körd” / Lena till Jimmy.

*

10 lärdomar från Säsong 4

1. När du bara klampar in i folks bostäder begår du hemfridsbrott.
2. Gå inte med i MC-klubbar, det slutar på kåken.
3. Spela inte Triss-lotter. Om du vinner pengar uppstår bara strul.
4. Finska alkoholiserade tanter kan vara snälla dom också.
5. Att gifta sig, samt att förlora oskulden, behöver inte vara en big deal.
6. Det är viktigare att vara trogen än att vara kåt.
7. Du behöver inte vara steril bara för att du är präst.
8. Konstnärssjälar från Argentina är inte bra fäder, och den familj du gillar mest är din riktiga familj.
9. Det är okej att köpa ut alkohol åt minderåriga om dom ska supa med sina föräldrar.
10. Ta med dig extra proviant när du åker och fiskar. Fisken hoppar inte upp av sig själv.

Statistik efter fjärde säsongen

1. Kaj – 18 poäng
2. Kenta – 17 poäng (17)
3. Agneta & Gunvor – 14 poäng
4. Taggen & Lena – 11 poäng
5. Leif – 10 poäng (10)
6. Klimax & Pilla – 6 poäng
7. Verner – 5 poäng
8. Alva, Bamse, Reine – 4 poäng
9. Tanja, Hugo – 3 poäng
10. Mimmi – 2 poäng

Ute ur serien är Bimbo (15 poäng) och Salongo (11 poäng). Leifs slutar här på 10. Kenta har 17 men återkommer i serien lite senare.

*

Tillbaka till Tre kronor (huvudsidan).

Annonser