Tre kronor – Avsnitt 40


Marja Koskinen ältar om Bimbo och dricker konjak. Klimax är tyst och hotfull.

Avsnitt 40. M: Bergqvist. R: Carmback. Det är begravning i Mälarviken. Fyra personer, inklusive Bimbo, har dött i bussolyckan. Kaj står inför sin värsta prövning någonsin och vet inte vad han ska säga eller hur han ska tänka inför begravningen. Klimax är borta i huvudet, Jimmy deppar, Gunvor ligger som en zombie i sängen, Sanna gråter och säger att hon håller på att bli knäpp; dom flesta freakar mer eller mindre. Leif ligger på sjukhuset i en patetisk metallkonstruktion som håller ihop hans ryggrad. Långhåriga MC-killen Bamse anländer till Mälarviken efter att ha suttit i fängelse några år. Han ser lite grann ut som Jean-Claude Van Damme. Han blir upplockad av sina gamla polare i det kriminella MC-gänget MC Samuraj, som leds av Bamses gamla polare Bruno. Han ser exakt ut som Martin Stenmark. Bruno visar upp en massa maskingevär, men Bamse vill leva ett hederligt liv. Salongo har fått lokal på Sveavägen. Han ska öppna en afrikansk restaurang. Han behöver lämna över huvudansvaret för Tre kronor. Abby utgår ifrån att det är han som ska få ta över, men det är Agneta. Den mega-konstiga, nyinflyttade tjejen Tanja kommer in på Tre kronor och börjar prata störigheter med alla hon träffar. Katta har hyrt ut ett rum i Lenas hus; Lena freakar följdaktligen på Katta. Bimbos alkoholiserade mamma Marja Koskinen kommer på begravningen med den sämsta finska brytningen jag någonsin hört i hela mitt liv. Kaj håller ett brandtal. Reine vill ha ny personal och skriver en annons. Jimmy påpekar att han inte kan stava. En rödhårig nymfoman vid namn Sonja dyker upp och tar jobbet. Kaj dricker en öl och känner sig tom och hjälplös, samt ältar för Pilla. Mimmi har en överraskning på gång vilket bland annat innefattar en del byggarbete. Bamse råkar vara i närheten och säger att han ställer upp. Marja Koskinen ältar om Bimbo och dricker konjak. Klimax är tyst och hotfull. Det visar sig att Sonja är Tanjas mamma (I might have known, för att citera Gandalf). Hon är orolig för att Tanja ska ha sex eller nåt annat farligt. Lena planerar ett tillslag på MC-samuraj. Katta säger att Lena kan flytta in i huset ändå och föreslår att hon kanske kan få bo i Lenas lägenhet istället. Bruno blir arg och hotfull när han fattar att Bamse verkligen tänker lägga av det kriminella MC-livet. Familjen Gustavsson ska hälsa på Kenta på sjukhuset men han har försvunnit. Klimax, som inte sagt något hela avsnittet, skäller ut Marja Koskinen och kastar ut henne ur huset.

Noteringar:

Här sker ett ordentligt skifte i serien. Dels byter serien vinjett till den man kommer ihåg, vilket ger lite skum tillbaka till framtiden-känsla. Men främst skrivs många karaktärer – Lisen, Kenta, Leif, Salongo – ut ur serien temporärt eller permanent och nya – framför allt Tanja – dyker upp. Dessutom är Reine från och med denna säsong nästan enbart comic relief. Det börjar kännas som att snart sticker Reine och Mimmi till fjällen.

För övrigt har alla överlevarna från bussolyckan uruselt sminkade små sår. Man vill liksom pilla bort dom.

Pluspoäng till: Kaj. Tanja (varför inte liksom). Lena. Katta, otippat nog.

Citat:

”Har du nån sån här juice eller vad det är som man blir hög av?” / Tanjas första replik. Och så undrar folk varför det gick som det gick för Sanna Bråding.

”Jag är oskuld. Amen det är sant! Det är lite jobbigt, för jag vill inte vara det längre” / Det första Tanja säger till Lisen.

”Jaha du har blivit kondomlangare nu också?” / Sonja till Tanja.

Agneta: Jag är inte helt säker på att jag fixar det
Salongo (med fingret i luften): Men-de-e-jag.

”Dom kallar sig MC-samuraj och är alltså ett motorcykelgäng, samtliga ostraffade. Våra tipsare hävdar att dom är identiska med den så kallade Champagne-ligan” / Lena, som på fritiden också är på jakt efter den mytomspunna Jönssonligan.

Avsnitt 41

Säsong 4

Annonser