Tre kronor – Avsnitt 51


Dom kör iväg med Jimmy i en piketbuss och Lena tröstar Sanna.

Avsnitt 51. M: Gidfors. R: Carmback. Bamse går omkring på kryckor med bandage och är sur. Han och Katta har liknande fula make up-skador som dom i bussolyckan hade. Verner kommer på att det måste varit Vivianne von Trier som tagit hans pengar. Han stalkar reda på att någon Vivianne von Trier inte finns; däremot finns en Berit Karlsson. Det visar sig att Berit Karlsson är syster till Vivianne som i verkligheten heter Ulla-Britt och är sol-och-vårare. Förmodligen kommer dom aldrig få tag på henne. Taggen vill träffa sin släkt i Buenos Aires men Pablo vill inte hänga med honom till dom eftersom han tycker dom är tråkiga. Taggen inser därmed att han inte kan eller vill följa med till Buenos Aires. Gustav Frank dyker upp hos Birgitta med röda rosor, bekantar sig med Klimax som är skeptisk mot hans lökighet. Mimmi tvingar Reine att sparka Sonja men hon slutar på eget bevåg; dessutom ber hon om ursäkt å Mimmis vägnar för sitt beteende. Leif och Lenas hus måste säljas, så Sanna har inget annat val än att flytta till Göteborg. Smart-Jimmy undrar varför i hela världen Bruno skulle vilja mörda någon. Sen går han med på att ta Reines flyttbuss och köra MC-Samurajs grejer. Reine varnar honom men låter honom få göra sina egna misstag. Pilla och Kaj ska gifta sig. Birgitta låter Gustav Frank sitta och vänta på Tre kronor som en idiot. Sen går hon och pratar med honom. Det visar sig att kvinnan hon sett är hans systerdotter Anna-Lena. Tanja gör slutgiltigt uppror mot Sonja och säger att hon får göra vad hon vill med sitt liv men att hon stannar kvar i Mälarviken. Lena får nys om flyttbussen och sätter igång en hastig aktion. Pablo har förståelse för Taggen och/men sticker omedelbart från Mälarviken för att det är ”time to move on”. Ändå verkar han lite ledsen över sin egen rotlöshet. Smart-Jimmy kör flyttbilen och möts upp av Vosloo-snubben och undrar vart Bruno är. Han måste nu istället följa efter lakejen. När dom kommer fram börjar han äntligen fatta att det är något han håller på att bli inblandad i något och att Bruno lämnar honom i sticket. Han kör vidare och möter givetvis ett polisbakhåll. Katta haffar Vosloo och Lena haffar Jimmy som tror att han ska komma undan eftersom han är han. Givetvis är kartongerna han kört fulla med maskingevär. Sanna dyker upp och det blir freakigt. Pilla och Kaj gifter sig. Bruno blir inte haffad utan klampar ljudlöst in hos Bamse för att kniva honom; Bamse har dock pistol i hand. Det blir hett mellan ”bästa polarna” och det ser ut som att Bamse ska mula Bruno. Men Katta kommer in med sin egen puffra. Bamse håller sin pickadoll mot Brunos haka och trycker av, varpå det klickar. ”Så jävla synd att hon inte ville låna ut patronerna” säger han varpå Katta haffar Bruno. Dom kör iväg med Jimmy i en piketbuss och Lena tröstar Sanna.

Noteringar:

– Sannas sista avsnitt. Kan inte säga att jag kommer sakna henne. En av seriens mindre begåvade karaktärer. Detsamma för Jimmy.

– Irriterande att Kyrkoherden inte viger Pilla och Kaj.

– Ett tydligt ljud av en kaffemage som kurrar hörs efter att prästen sagt ”i nöd och lust”.

Pluspoäng till: Lena. Tanja. Reine. Sonja.

Minuspoäng till: Jimmy, som får skylla sig själv och kanske blir en bättre människa.

Citat:

”After all the bombs and things that happened here, we need a long vacation” / Pablo om livet i Mälardalen.

”Det här är ju helt sanslöst va. Bilbomber i Mälarviken och tjuvaktiga kärringar i frysen. Vart är den här världen på väg?” / Reine

”Jamen… Sten han var väl lite tokig från början” / Mimmi i en av seriens mest slående underdrifter.

”Du är körd” / Lena till Jimmy.

*

10 lärdomar från Säsong 4

1. När du bara klampar in i folks bostäder begår du hemfridsbrott.
2. Gå inte med i MC-klubbar, det slutar på kåken.
3. Spela inte Triss-lotter. Om du vinner pengar uppstår bara strul.
4. Finska alkoholiserade tanter kan vara snälla dom också.
5. Att gifta sig, samt att förlora oskulden, behöver inte vara en big deal.
6. Det är viktigare att vara trogen än att vara kåt.
7. Du behöver inte vara steril bara för att du är präst.
8. Konstnärssjälar från Argentina är inte bra fäder, och den familj du gillar mest är din riktiga familj.
9. Det är okej att köpa ut alkohol åt minderåriga om dom ska supa med sina föräldrar.
10. Ta med dig extra proviant när du åker och fiskar. Fisken hoppar inte upp av sig själv.

Statistik efter fjärde säsongen

1. Kaj – 18 poäng
2. Kenta – 17 poäng (17)
3. Agneta & Gunvor – 14 poäng
4. Taggen & Lena – 11 poäng
5. Leif – 10 poäng (10)
6. Klimax & Pilla – 6 poäng
7. Verner – 5 poäng
8. Alva, Bamse, Reine – 4 poäng
9. Tanja, Hugo – 3 poäng
10. Mimmi – 2 poäng

Ute ur serien är Bimbo (15 poäng) och Salongo (11 poäng). Leifs slutar här på 10. Kenta har 17 men återkommer i serien lite senare.

 

Säsong 4

Tillbaka till Tre kronor (huvudsidan)

Annonser